Resulü Ekrem buyurdu:
"miraca çıkarıldığım gece bütün cennetler bana arz olunduben orada dört tane ırmak gördümrengi,kokusu hiçbir vasfı bozulmayan sudan ırmaklar,tadına halel gelmeyen sütten ırmaklarCebrail:"bu ırmaklar nereden çıkar ve nereye akar"dedimCebrail"Bu rmaklar havz-ı kevsere akar,nereden çıktğını bilmiyorumrabbine dua et,asıl kaynağı sana göstersin"dedi
bunun üzerine Resulü Ekrem ,rabbine niyazda,bulundubir melek gelip selam verdive dediki:"Ya Muhhamed;gözlerini kapat"
bende gözlerimi kapattımmelek bana:
"gözlerini aç" dedigözlerimi açttığımda bir ağacın yanında idimorada beyaz inciden yapılmış bir kubbe gördümkapısı kırmızı altından idieğer dünyanın içinde bulunan cinler ve insanların hepsi o kubbe üzerine konulsa,büyük bir dağ üzerine konan kuşun misli veya denize atılan bir taşın büyüklüğü kadar ancak olurlardıo dört tane ırmağın o kubbenin altından aktığını gördümoradan ayrılacaktımki melek bana:
"niçin kubbenin içine girmiyorsun?"dedi"nasıl girebilirim?kapısı kilitlidir"dedimmelek bana:"anahtarı senin elindir"dedi"anahtarı nedir?"dedim"onun anahtarı:"BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHIYM"dirdedikapıy a doğru yaklaştım"BİSMİLLAHİRRAHMANİRAHIYM"DEDİMKilit açıldı,içeriye girdim,bu ırmakların,kubbenin dört köşesinden çıktığını gördüm
oradan dışarıya çıktığımda melek bana:"EY MUHAMMED?gördünmü"?dedi"gördüm"dedim"ikinci defa bak" dedibaktımki "bismillahirrahmanirrahıym"kubbenin dört köşesine yazılmışsu ırmağı besmelenin mim"inden, süt ırmağı lafza-ı celalin he"sinden,şarap ırmağı rahmanın mim"inden bal ırmağı rahıymin mim"den çıkıyoro zaman anladımki bu dört ırmağın asıl menbası besmeledirALLAH TEALA buyurdu:
"ey Muhammed,ümmütinden kim beni bu isimler ile zikreder ve samimi bir kalp ile Bismillahirrahmanirrahıym derse, ona bu ırmaklardan içireceğim" efendimiz devamlı şöyle buyurdu:"ve ALLAH TEALA,o kulunu kendi tarafı ilahiyyesinden en büyük ecirle mükafatlandıracaktır"