Bir Gönül Çağrısı
Ey Ümmet-i Muhammed ; “Allah ve melekleri, peygamberi çok salat ederler, Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (El-Ahzab-56)

“Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”

“Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.”

Bir Gönül Çağrısı
Ey Ümmet-i Muhammed ; “Allah ve melekleri, peygamberi çok salat ederler, Ey müminler! Siz de ona salavat getirin ve tam bir teslimiyetle selam verin.” (El-Ahzab-56)

“Bana en yakın olanlar, üzerime en çok salavat getirenler olacaktır.”

“Meclislerinizi salavat ile süsleyiniz.”

Bir Gönül Çağrısı
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bir Gönül Çağrısı

sonsuzlukAnasayfaLatest imagesKayıt OlGiriş yapZiyaretçi Defteri

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....

3 posters
YazarMesaj
EnsaR
Site Admin
Site Admin
EnsaR

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri..... Empty
MesajKonu: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....   Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri..... Icon_minitimeÇarş. Ara. 30, 2009 12:27 am

Es-selam,

Sevgili kardeşlerim, biliyorsunuz ki ; ''Her kim Peygamber Efendimizin (s.a.v.) yaptıklarını hayatına geçirir ise,şüphesizki kurtuluşa erer''.

Buradan hepimiz sünnetlerinden birer ikişer paylaşırsak daha faydalı olacaktır inşaAllah,

Ben bir , iki tane yazmaya çalışayım inşaAllah,

Peygamber Efendimiz (s.a.v); Herkesin anlayacağı bir şekilde konuşur ve boş yere konuşmazdı.

Peygamber Efendimiz (s.a.v) ; Her türlü felaket'te çok sabırlıydı.

ve Şaka dahi bile olsa yalan konuşmazdı.

Devam ettirelim inşaAllah,

Ves'selam,

reyyan_38
Site Moderatör
Site Moderatör

MesajKonu: Geri: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....   Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri..... Icon_minitimeCuma Şub. 05, 2010 9:02 pm

Resulullah (s.a.v) buyuruyor ki :

' Kim benim sünnetimi ihya ederse beni ihya etmiştir . Beni ihya eden cennette benimle birlikte olacaktır . '
Yemekten önce ve sonra elleri yıkamak.
Mümkünse her abdest alışta misvak (fırça) kullanmak.
Davete icabet ve hediyeyi kabul etmek.
canparçası
Site Moderatör
Site Moderatör

MesajKonu: Geri: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....   Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri..... Icon_minitimeCuma Şub. 05, 2010 9:11 pm

En çok Pazartesi ve Perşembeleri oruç tutardı. Neden böyle yaptığı Pazartesi ve Perşembe Allah 'a sunulur.sorulduğunda da şu cevabı verirdi: " Ameller her pazartesi ve perşembe Allah 'a ( c.c.) sunulur. Oruçlu iken amelimin Allah 'a (c.c.) arz olunmasını severim. Her Müslüman affedilir. Ancak dargın olan kişi müstesna. Cenab-ı Hak meleklere onlar için "bunları geri bırakın" der.
canparçası
Site Moderatör
Site Moderatör

MesajKonu: Geri: Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....   Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri..... Icon_minitimeCuma Şub. 05, 2010 9:13 pm

Çocuklara karşı çok merhametliydi.

Su içtiği zaman 3 defa nefes alır, üç nefeste içerdi ve " Bu daha mutlu, daha afiyetli ve daha sağlıklıdır. " buyurdu.

Peygamber Efendimiz (s.a.v.) in sünnetleri.....
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» Efendimiz(s.a.v)